FRANSKE MAKRONER

Disse populære småkakene fra Frankrike er som godteri å regne, og annbefales på det sterkeste! og husk: Du vet du har lykkes når makronene er sprø utenpå og seige inni. De ser utrolig gode ut, ikke sant?
<br><a href="http://i47.tinypic.com/xd8me1.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
ingridienser:
240 g
 melis
140 g finmalte skåldede mandler
3 stk eggehvite (fra store egg)
evt noen dråper konditorfarge eller litt kakaopulver

fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 140 grader.
Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle.
Stivpisk eggehvitene.

Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Evt farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske.

Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem.
La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.
De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre.

La makronene hvile på en rist etter steking.
Fyll med smørkrem med ønsket smak.
For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.

PRØV DA VEL?

5 kommentarer

theresekristina

21.nov.2009 kl.12:09

nam :)

Marietha

21.nov.2009 kl.12:16

du har jo ikke smakt på de engang ^^

celine randem

21.nov.2009 kl.14:50

naam : D

synnepus

21.nov.2009 kl.14:56

hehe, de ser gode ut ! :- D

har lyst til å smake .. namnam

kine

21.nov.2009 kl.15:52

de så gode ut (: <3

Skriv en ny kommentar

karolineceland

karolineceland

14, Hobøl

leser denne bloggen NÅ

Hva vil du se mer i min blogg?

Videoblogger
Konkuranse
bilder

View Results

Create a MySpace Poll

Kategorier

Arkiv

hits